Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
2 l vér, 1-2 kg véres hús, fél kg zsiradék, 20dkg rizs, só, bors, őrölt csombor, 2-3 cikk fokhagyma |
A vágáskor felfogott vért hagyjuk megalvadni. A véres húsokat, meg a vért megfőzzük. A rizst is megfőzzük, ha kihűlt, a többi hozzávalóval ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, a csombort is belerakjuk, legalább 2 evőkanállal. A megtisztított, jól átmosott hurkába lazán beletöltjük, a két végét szorosan bekötjük. Lassú tűzön, vízben kifőzzük. Kevés zsírban megpirítjuk mindkét oldalát és puliszkával, savanyúkáposztával tálaljuk, de hidegen is finom, friss házikenyérrel. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|