recept: Véres hurka, Kifőzde
Véres hurka
(erdélyi rizses hurka)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

2 l vér,
1-2 kg véres hús,
fél kg zsiradék,
20dkg rizs,
só, bors, őrölt csombor, 2-3 cikk fokhagyma




A vágáskor felfogott vért hagyjuk megalvadni. A véres húsokat, meg a vért megfőzzük. A rizst is megfőzzük, ha kihűlt, a többi hozzávalóval ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, a csombort is belerakjuk, legalább 2 evőkanállal.
A megtisztított, jól átmosott hurkába lazán beletöltjük, a két végét szorosan bekötjük. Lassú tűzön, vízben kifőzzük.
Kevés zsírban megpirítjuk mindkét oldalát és puliszkával, savanyúkáposztával tálaljuk, de hidegen is finom, friss házikenyérrel.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: házi hurka
 házi kolbász
 disznótoros
 savanyúkáposzta

Forrás: Sancho receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2012.01.01. Utoljára frissítve: 2012.01.01.
Utolsó megtekintés: több, mint 13 órája (2024-05-03 03:20:22 - 2.01)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez